Estate planning

Bij Estate Planning denkt u misschien al gauw aan vermogende mensen op leeftijd, die hun nalatenschap zo goed mogelijk willen overdragen. Maar ook als u nog volop werkzaam bent en snel vermogen opbouwt, is Estate Planning belangrijk voor u. Wij helpen u graag met het fiscaal gunstig opbouwen en desgewenst overdragen van uw vermogen. Bovendien zorgen we ervoor dat uw keuzes op tijd worden aangepast aan veranderende situaties of wet- en regelgeving. Zo bespaart u niet alleen geld, maar weet u ook zeker dat alles waar u hard voor heeft gewerkt, in stand blijft en goed terecht komt.

 

Optimaal fiscaal en juridisch resultaat

Estate Planning is dus, kort gezegd, het gestructureerd regelen van de overgang van vermogen, bijvoorbeeld naar een volgende generatie. Hierbij spelen allerlei civielrechtelijke, fiscale, financiële en emotionele aspecten een rol. Wij brengen naast uw persoonlijke en vermogensituatie, ook uw persoonlijke wensen in kaart en die van uw eventuele partner. In een goed doordacht plan dragen we oplossingen aan waarmee u een optimaal fiscaal en juridisch resultaat behaalt. Denk hierbij in termen van erf- en schenkbelasting, huwelijksevoorwaarden, levensverzekeringen, schenkingsplanning, testamenten, levenstestamenten en buitenlands vermogen. 
 

Zomaar wat vragen

Sluit uw testament bijvoorbeeld goed aan op uw wensen over de bedrijfsopvolging? Komt de continuïteit van uw onderneming niet in gevaar door de opvolging of is herstructurering misschien noodzakelijk? Hoe regelt u dat uw kinderen een deel van uw vermogen ontvangen? Of juist niet? En welke maatregelen kunt u tijdens uw leven nemen om de erfgenamen zo min mogelijk  erfbelasting te laten betalen? Allemaal vragen waarover u niet elke dag nadenkt, maar die het letterlijk en figuurlijk verdienen om er met enige regelmaat bij stil te staan.
 

Voor elk vermogensvraagstuk een maatwerk oplossing

Hoe u met uw vermogen wilt omgaan, is heel persoonlijk. Welke keuzes u ook maakt, wij zorgen voor een maatwerk oplossing die rekening houdt met alle krachten binnen het speelveld van Estate Planning. Onze specialisten hebben de fiscaaljuridische achtergrond en civielrechtelijke kennis om het hele traject te begeleiden, desgewenst in overleg met een notaris of eigen collega’s als het gaat om aanvullende specialismen, zoals bijvoorbeeld bedrijfswaardering. 
 

Daarom Lansigt

Het Estate Planning team wordt geleid door Sjaak Lagerwerf, een ervaren en gecertificeerd Estate Planner die is aangesloten bij het Register Estate Planners (REP). Ons toegewijde team neemt u graag mee in het proces door heel goed naar u te luisteren, u op persoonlijk én zakelijk vlak te adviseren en op een praktische manier te ondersteunen. Bent u al klant bij ons? Ook dan kan Estate Planning een goede aanvulling zijn. Het grote voordeel is dat we uw (financiële) situatie al grotendeels kennen, waardoor het contact vertrouwd aanvoelt en het proces nog vlotter kan verlopen. 

mr. Sjaak Lagerwerf

mr. Sjaak Lagerwerf

Partner en Belastingadviseur

Stel een vraag Bekijk het profiel

drs. Michelle Hoogendoorn-Vergeer

drs. Michelle Hoogendoorn-Vergeer

Belastingadviseur

Stel een vraag Bekijk het profiel