Vooral doen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is vooral doen. Bij Lansigt geven we om onze lokale en bredere omgeving en willen we graag teruggeven aan de maatschappij. Dit is terug te zien in ons duurzaamheidsbeleid, de sponsoring van sportverenigingen en het ondersteunen van verenigingen, instellingen en stichtingen waarmee wij affiniteit hebben. We blijven constant in beweging en blijven kritisch kijken naar de dingen die wij kunnen doen om bij te dragen aan een betere wereld. Zo zorgen we ervoor dat we duurzaam en maatschappelijk verantwoord blijven handelen.

Duurzaamheid

Door de toetreding in het SRA-koplopertraject en Circulair West proberen wij stappen te zetten in verduurzaming.
 
Zo zijn bijvoorbeeld al onze kantoren onlangs op een duurzame manier verbouwd, door goed te kijken naar wat we kunnen hergebruiken en gebruik te maken van duurzame materialen. Ook wordt bij het kiezen van relatiecadeaus en kerstpakketten goed gekeken waar de producten vandaan komen, of medewerkers wordt aangeboden zelf iets uit te kiezen om verspilling tegen te gaan. 
 

Daarnaast adviseren we graag onze klanten over duurzaamheid. De komende CSRD-richtlijn bijvoorbeeld is een onderwerp waar wij over adviseren. Daarnaast kijken we graag mee waar verder nog verduurzaamd kan worden. 

Wij zijn partner van Stichting Ars Musica

Stichting Ars Musica is een centrum voor klassieke muziek en biedt een podium aan (amateur)musici. Een van de hoofddoelen is om een breder publiek bekend te maken met schatten uit de klassieke (kerk)muziek. Onder de vlag van de stichting vallen diverse ensembles: een Koorschool, een (jong) Meisjeskoor, een Concertkoor, een professioneel Orkest en een professioneel Kamerkoor. De muzikanten zijn veelal jong en zeer gedreven. Zij brengen zowel oude als nieuwe muziek op een eigentijdse, verrassende en vooral persoonlijke manier. Ars Musica werkt hard aan het vervullen van haar droom en wij helpen hen graag hun uitdaging te realiseren. 

Wij zijn sponsor van Voetbalclub CVV De Jodan Boys 

CVV De Jodan Boys is een vereniging opgericht in 1934 met een goede reputatie in de Goudse regio. Het eerste elftal speelt al jaren Hoofdklasse en zelfs in 2012/2013 Topklasse. Ook Dames 1 speelt al enkele jaren verdienstelijk in de 1e klasse. Ze streven naar het hoogst haalbare sportieve niveau, maar nooit ten koste van de sfeer binnen de vereniging. Een sfeer van respect voor elkaar en voor elkaars prestaties. 

Wij zijn eresponsor van De Hoop

De Hoop is een christelijke ggz-instelling met een krachtige boodschap. Zij biedt vanuit haar deskundigheid als ggz-instelling en met het geloof als bron hulp aan kinderen, jongeren en volwassenen met psychische of verslavingsproblemen. U leest hier meer over onze samenwerking met De Hoop.

Wij ondersteunen onder andere:

  • CBMC Nederland, de vereniging van christenzakenmensen die deel uitmaakt van een internationaal netwerk. CBMC Nederland is een interkerkelijke organisatie.
  • Verkiezing Ondernemer van het jaar Alphen aan den Rijn (VOA).
  • Verkiezing Ondernemer van het jaar Nieuwkoop (VON).
  • Ondernemersprijs Midden-Holland, een jaarlijke verkiezing voor ondernemers, georganiseerd in samenwerking met diverse gemeentes, businesspartners, commissieleden en ondernemersverenigingen.
  • Ondernemersnetwerk Ars Musica.