Historie

Van oudsher staan wij voor kwaliteit

De grondlegger van Lansigt accountants en belastingadviseurs is P.A. van Dijk, die in 1946 begon als boekhouder in Alphen aan den Rijn. Het kantoor groeide gestaag en in de loop der jaren traden Kees Langeveld (1975), Henk Sigtermans (1982), IJsbrand Bol (1987) en Pieter van der Kwaak (1993) als vennoot toe. In 1982 kreeg het kantoor de naam Langeveld en Sigtermans.
In het nieuwe decennium traden Frank van Hoepen (2000), Pieter Slootweg (2002) en Jan van Ginkel (2007) als nieuwe vennoten toe. Tevens werd in 2001 een vestiging in Gouda geopend. In januari 2013 trad Martin van Beelen als vennoot toe. 

In 1993 was Langeveld en Sigtermans één van de eerste accountantskantoren die werd toegelaten tot SRA. Accountantskantoren die zijn toegelaten tot SRA, mogen het SRA-Kwaliteitskeurmerk uitdragen. Dit keurmerk ondersteunt de positionering van het kantoor als kwalitatief hoogwaardige dienstverlener in de markt.

Langeveld en Sigtermans

In 2005 werd de naam Langeveld en Sigtermans gewijzigd in Lansigt om recht te doen aan de toekomstgerichtheid van de organisatie. Uit respect voor de historie werden daarbij de namen van twee oud-vennoten gebruikt. Tevens werd een nieuwe huisstijl en een nieuw beeldmerk ontwikkeld.

Fusie en overname

In 2013 is Lansigt gefuseerd met het Ridderkerkse kantoor De Graaf + Plaisier. De Graaf + Plaisier is opgericht in het jaar 1982 door de heer J. Plaisier en de heer A.J. de Graaf. Al snel groeide het kantoor uit tot een full service organisatie met ruim 35 enthousiaste medewerkers. In 2003 is het kantoor voortgezet door Sjaak Lagerwerf en Piet Noteboom.
In 2014 fuseerde Lansigt met het Goudse kantoor Begeer accountants & belastingadviseurs. Dit bedrijf bestaat sinds 1995. In 2001 zetten Joop Begeer, Jacco Bosland en René Bergwerff het bedrijf voort in Schoonhoven en Gouda. Deze vestigingen voegden zij in 2010 samen waarmee zij met een team van 20 gedreven, enthousiaste en betrokken medewerkers een compleet dienstenpakket bieden.
In 2016 bundelen YKV accountants & adviseurs en Lansigt hun krachten. De twee vestigingen van YKV worden samengevoegd met de vestigingen van Lansigt.
Lansigt, met nu in totaal 150 professionals, opereert vanuit Alphen aan den Rijn, Gouda en Ridderkerk.