HR advies

HR helpdesk

Heeft u niet de juiste HR-kennis in huis of wilt u specifieke zaken toetsen? Onze HR helpdesk biedt uitkomst. Met een aantrekkelijk abonnement kunt u zo vaak u wilt  hulp inschakelen van onze experts bij alle voorkomende HR-vraagstukken en meer. Ook kan een HR-Adviseur op locatie (alle afgesproken) HR werkzaamheden voor u verrichten, één en ander afhankelijk van uw abonnementsvorm.

Vooraf worden er heldere afspraken met elkaar gemaakt over welke HR diensten er door u worden afgenomen. Van ons ontvangt u een concreet plan van aanpak en transparantie over het (maandelijkse) tarief. 

Ontwikkeling van talent

Samen met uw team staat u voor de uitdaging uw organisatiedoelen te halen. Wij helpen u het maximale uit uw medewerkers te halen en hen positief te activeren en te stimuleren. Dat begint met een goede functionerings- en beoordelingsronde en het coachen van uw leidinggevenden. Zo worden het constructieve gesprekken die recht doen aan de potentie van uw medewerkers. Daarna de volgende stap zetten zodat u medewerkers ontwikkelperspectief houden? Ook dan weten we u te inspireren met het verder professionaliseren van de personele organisatie, zoals met het opstellen van functiebeschrijvingen, het selecteren van opleidingen en het inrichten van personeelsdossiers.
 

Ziekte en ontslag

Vaak is het al vervelend genoeg wanneer een medewerker arbeidsongeschikt raakt en dan wordt er ook nog van alles van u verwacht. Ook in lastige kwesties kunt u rekenen op deskundige begeleiding en coaching. We ondersteunen u bij langdurige ziekte van medewerkers, begeleiden u bij het opvolgen van de Wet Verbetering Poortwachter en faciliteren u in het voeren van/coachen bij verzuimgesprekken. Mocht blijken dat de medewerker uit zal stromen, dan kunnen wij u ondersteunen bij ontslagprocedures en –gesprekken en bijstaan  in conflictsituaties.
 

Disfunctioneren

Helaas, komt het ook voor dat medewerkers niet volledig (kunnen) voldoen aan de eisen die aan de functie worden gesteld. Uit ervaring weten we dat dit kan zorgen voor een hoop frustratie en negativiteit bij beide partijen. Graag ondersteunen wij u bij het opzetten en uitvoeren van een verbetertraject. Hierbij worden duidelijke ontwikkelafspraken gemaakt en begeleiden wij u en de medewerker bij dit traject. Indien verder functioneren binnen de betreffende functie écht geen optie meer is,  brengen we graag de mogelijkheden in beeld en zullen we gezamenlijk bepalen wat dan de gewenste actie is. Hierbij kunt u denken aan een andere functie binnen de organisatie of ontslag van de medewerker. Bij dit laatste is een juridisch adviseur van ons u graag verder van dienst. 
 

Werving en selectie

Bent u op zoek bent naar nieuw talent? Wij werven en selecteren vol energie. Wij kunnen u van a tot z ontzorgen of een  gedeelte van het proces voor onze rekening nemen. Van het opstellen van de advertentietekst tot het online searchen en benaderen van kandidaten. Van het voeren van de kennismakingsgesprekken tot het beoordelen van een passend salaris op basis van een salarisonderzoek.  
 

Interim of HR project

Tijdelijk (meer) HR kracht nodig? We vervullen verschillende interim HR-rollen, denk hierbij aan bijvoorbeeld Interim HR (project)manager, Interim HR adviseur of Interim HR medewerker. U geeft aan wat de specifieke wensen zijn op het gebied van HR, zoals het opzetten van een HR afdeling, een reorganisatie, een beoordelingsronde introduceren. 
 

 

Daphne Lievaart

Daphne Lievaart

HR adviseur

Stel een vraag Bekijk het profiel

drs. Annerieke Pastoor

drs. Annerieke Pastoor

Partner en directeur LAHRS

Stel een vraag Bekijk het profiel