Afsluiting 2018: check de werkkostenregeling!

Afsluiting 2018: check de werkkostenregeling!

- Nieuws - Loon Advies en HR Solutions

De werkkostenregeling is al bijna 4 jaar verplicht voor alle werkgevers maar bent u volledig op de hoogte van de mogelijkheden?

In beginsel is alles loon wat u als werkgever aan uw medewerker verstrekt of vergoedt. Niet álle verstrekkingen en vergoedingen voor uw medewerker zijn belast. Bepaalde zaken kunt u onbelast vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen als het gaat om intermediaire kosten, gerichte vrijstellingen en nihil waarderingen. Maximaal 1,2% van uw totale fiscale loon, de vrije ruimte, mag u besteden aan overige onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor uw medewerkers. Over de vrije ruimte betaalt u geen loonbelasting. Over het bedrag boven de vrije ruimte betaalt u een eindheffing van 80%.

De vraag is: blijft u binnen de vrije ruimte van 1,2% of moet u begin volgend jaar toch bijbetalen? We denken graag met u mee om de ruimte optimaal te benutten.

Uw relatiebeheerder neemt contact met u op! Wilt of kunt u daar niet op wachten? Aarzelt u dan niet om ons te benaderen.

We nemen geen contact met u op indien uzelf, in uw persoonlijke holding, alleen op de loonlijst staat en er reeds in overleg met ons een vaste onkostenvergoeding ten laste van de volledige vrije ruimte is bepaald.