Lansigt wil samen ambitie aanjagen. Daarvoor moeten de randvoorwaarden wel goed geregeld zijn, zoals een moderne en veilige IT-omgeving. Daarom is Lansigt 14 januari overgestapt naar werken in de cloud. Wat betekent dit voor u? 

Afgelopen jaren heeft Lansigt gemerkt hoe noodzakelijk het is om samen te werken met IT-specialisten om de digitale omgeving operationeel, veilig en up-to-date te houden. De coronacrisis maakte dit nog eens extra duidelijk. Na een uitvoerige testperiode en training van de medewerkers is Lansigt daarom overgestapt naar de moderne werkplek, verzorgd door IT-partner Eshgro. Deze overstap heeft drie concrete verbeteringen mogelijk gemaakt in de dienstverlening. 

Beter samenwerken 

Lansigt koos voor een IT-partner met een duidelijke visie: de nieuwe IT-omgeving moet digitale samenwerking makkelijker en sneller maken. Door in de cloud te werken kunnen medewerkers vanaf elke plek bij de nodige gegevens, zodat ze u ook overal van dienst kunnen zijn. 

Bovendien geeft de uitbesteding van het systeembeheer Lansigt de mogelijkheid zich volledig bezig te houden met de verbetering van applicaties. We richten ons bijvoorbeeld op eenvoudigere gegevensuitwisseling met de klant, mogelijk maken van digitale ondertekening en de verdere ontwikkeling van Business Intelligence (BI). 

Veiliger dan ooit 

Bescherming van klantgegevens is essentieel voor elk bedrijf, maar zeker voor een accountant. Als beheerder van veel privacygevoelige data is Lansigt een logisch doelwit voor cybercriminaliteit. Daarom doet Lansigt er wat betreft cyber security een stap bovenop. Wij willen er alles aan doen om gegevens die impact hebben op de concurrentiepositie van een bedrijf, maar ook personeelsgegevens waarmee identiteitsfraude kan worden gepleegd, veilig te houden. 

Tot dit jaar heeft Lansigt hier altijd een eigen IT-afdeling gehad, maar de ontwikkelingen op het gebied van cyber security gaan zo hard dat een eigen afdeling dat niet bij kan houden. Daarom neemt Eshgro het beheer van de IT-omgeving over. Eshgro bezit meerdere certificaten die de kwaliteit van hun werk garanderen. Met een constante audit op hun processen waarborgen zij de veiligheid van het systeem. 

Voor het geval dat er toch iets misgaat, heeft Lansigt een sterke partner in FIRM Financieel. Als je een verzekering afsluit bij deze specialist in cyber security verzekeringen, zorgt die ervoor dat de schade beperkt blijft en je sneller terug in de lucht bent. 

Scherp advies op basis van data-analyse 

Het nieuwe IT-beheer geeft Lansigt de mogelijkheid om zijn diensten verder te ontwikkelen. Een van die diensten is een adviesdashboard, waarmee we onze klantdata analyseren om nieuwe risico’s voor te zijn. In één oogopslag controleren we op welke klanten nieuwe regelgeving effect heeft. Die klanten kunnen we vervolgens proactief benaderen om hen te informeren of het risico direct aan te pakken. 

Lansigt is een topspeler binnen de accountancy. Om een topspeler te blijven, moeten we ontwikkelen. Dankzij onze nieuwe IT-omgeving en de samenwerking met Eshgro blijven wij voorop lopen en kunnen we uw ambitie ook in de toekomst blijven aanjagen. Heeft u vragen of uitdagingen op het gebied van IT? Wij helpen u graag.

IT en online oplossingen

30 maart 2022
Geplaatst in: Blogs, Lansigt