Het jaar 2021 staat voor de deur. De financiële steunmaatregelen die gelden tijdens de coronacrisis moeten ervoor zorgen dat zoveel mogelijk banen behouden blijven. Werkgevers en medewerkers zullen zich zo goed mogelijk moeten aanpassen aan de nieuwe omstandigheden. Lansigt staat u graag bij!

Allereerst wat praktische zaken


De meeste werkgevers willen tijdig voor de kerst het salaris overmaken van hun medewerkers. Dat betekent dat we graag alle wijzigingen omtrent de salarisverwerking vóór 7 december 2020 ontvangen. U kunt de mutaties via uw vaste contactpersoon van het team Loon & Advies doorgeven of met een mail naar lahrs@lansigt.nl.

Welke gegevens hebben we nodig? 

Al uw gebruikelijke wijzigingen voor de salarisadministratie zoals overwerk en kostenvergoedingen Een opgave van uw werkkosten, zoals een attentie, kerstpakketten of de verjaardag envelop Eventueel (wijzigingen in) de auto van de zaak Bonus, provisie, dertiende maand of tantième Geschenken aan derden De premiebeschikking ‘werkhervattingskas’ met de sectorindeling en bijbehorende premies van de Belastingdienst voor 2021 en/of de premiepercentages voor 2021 van uw eigenrisicoverzekeringen voor de WGA en ZW (Belastingdienst verstuurt dit in november)

Werkkostenregeling

Let bij de afsluiting van uw salarisverwerking 2020 op de werkkostenregeling.

Check

Nieuws salarisverwerking

Wij hebben een drietal aandachtspunten voor u geselecteerd: reiskostenvergoeding, werkkostenregeling en WW-premie.

Aandachtspunten

Nieuws medewerkers

Vaak zien we nieuwe ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en medewerkers. Drie belangrijke wijzigingen werden doorgevoerd in 2020 die nog steeds actueel zijn.

Drie tips

LAHRS

Het jaarwerk met onder andere de jaaropgaven zal beschikbaar gesteld worden bij de eerste berekening van 2021. U kunt deze dan terugvinden bij de salarisdocumenten door in dat scherm het boekjaar op 2020 te zetten.

Nieuwsbrief ontvangen?

Via onze nieuwsbrief eSigt ontvangt u van ons regelmatig actuele informatie. Indien u deze nieuwsbrief nog niet ontvangt dan kunt u zich hier inschrijven.

17 november 2020
Geplaatst in: Nieuws