Ondernemen is hard werken. Zeker in een tijd waarin de inflatie torenhoog is, de energiekosten de pan uit rijzen en de prijs van benzine ook ongekend hoog is. Maar weet u eigenlijk hoe uw concurrenten ervoor staan?

Branche in Zicht

De SRA heeft onlangs het vernieuwde Branche in Zicht-benchmarkplatform gelanceerd, oftewel het SRA-BiZ-platform. En wij als SRA-kantoor hebben hiertoe toegang gekregen.

Dit platform maakt het mogelijk dat de jaarcijfers van bedrijven uit dezelfde branches vergeleken kunnen worden met branchegenoten. De cijfers van de branchegenoten zijn uiteraard strikt anoniem. Er wordt vergeleken met de gemiddelde cijfers van een groot aantal (vergelijkbare) branchegenoten.
Door tal van vernieuwde functionaliteiten, kunnen er nu nog gerichtere rapportages gemaakt worden die speciaal zijn afgestemd op de klant. Daarnaast is het ook mogelijk om rapportages van niet-financiële gegevens (zoals duurzaamheidsdata) en (branche specifieke) KPI’s (key performance indicator) te maken en te benchmarken.

Op dit moment bestaat het platform uit meer dan 375.000 jaarrekeningen uit verschillende branches. Hier komen jaarlijks gemiddeld 50.000 jaarrekeningen bij.

Neemt u contact op?

Bent u ook benieuwd hoe goed uw bedrijf het doet ten opzichte van uw concurrenten? Of wilt u meer informatie wat betreft de mogelijkheden. Neem dan contact op met uw relatiebeheerder, hij of zij staat u graag te woord. 

27 oktober 2022
Geplaatst in: Lansigt