Ganzenbord. Een niet al te moeilijk spel met velden die je helpen je doel te bereiken en velden waarvan je hoopt er niet te hoeven komen. Speel je het nog wel eens?

Zonder ondernemen nu als spel te betitelen, zijn er wel degelijk overeenkomsten te noteren. Zoals de kansen die je krijgt en de valkuilen die je als ondernemer wilt vermijden (maar oh, wat is dat soms lastig). Los daarvan is ondernemen heel andere koek dan een spelletje spelen.

Het grootste verschil is dat je in het ondernemen niet bij toeval op een veld terechtkomt. U hebt daar invloed op, kunt er over nadenken. Je kunt anticiperen op marktontwikkelingen, op regelgeving, op hypes en op wat concurrenten doen of juist nalaten. In onze gesprekken met ondernemers denken wij mee over deze onderwerpen. Omdat wij het van essentieel belang vinden dat het nadenken over de toekomst ook écht plaatsvindt. En niet in de waan van de dag vooruitgeschoven wordt totdat het te laat is en er wel actie moét komen.

Als jouw accountant kennen we je bedrijf, we weten welke vragen er op je afkomen. Zie ons als de extra pion in het spel dat ondernemen heet. Een pion die je aanzet tot het zetten van stappen en het concreet maken van jouw ideeën. Dat doen we door kansen en valkuilen te bespreken en door samen met jou alert te zijn. Wij gaan graag met je in gesprek.

Altijd. Overal. Tot snel!

Pieter Slootweg

Bekijk de kansen en valkuilen

21 februari 2018
Geplaatst in: Nieuws, Blogs, Lansigt