In het HR-beleid van uw organisatie schuilen zowel kansen als risico’s. Lansigt biedt u de HR-scan aan, welke een overzicht van kansen van uw personeelsbeleid geeft én een actueel advies.

HR-scan

Organisaties groeien, in een paar jaar tijd kan er veel veranderen. Het duurt vaak even voordat een organisatie toe is aan een HR-adviseur, terwijl er in de tussentijd wel belangrijke zaken de aandacht vragen. Denk bijvoorbeeld aan het concurrentiebeding, sinds een tijdje niet meer van toepassing bij een contract voor bepaalde tijd. Bent u hiervan voldoende op de hoogte of u wilt verder professionaliseren maar u heeft niet de kennis en tijd om dit op te pakken? Bovendien merkt u dat niet iedere medewerker meer kan meekomen in de organisatie en u bent zich ervan bewust dat het meer inspanning van u als werkgever vraagt om afscheid te nemen van een onvoldoende presterende medewerker. Weet u voldoende hoe u dit moet aanpakken?

De HR-scan brengt deze zaken en nog veel meer zaken aan het licht en geeft ondernemers handvatten om hier op de juiste manier mee om te gaan. Passende adviezen welke op maat zijn voor uw organisatie en u de tools geven om hiermee om te gaan in de toekomst. Uiteraard levert u dit een ook nog eens een kostenbesparing op.

Als Lansigt streven we er altijd naar om u toegevoegde waarde te bieden. Om zo partner in business te zijn, uw sparringpartner voor uw gehele bedrijfsvoering. Onze HR-specialisten zorgen er voor dat u niet alleen vandaag geholpen wordt, maar ook morgen. Een helder HR-beleid met tevreden medewerkers. Door onze ervaring binnen diverse organisaties in uiteenlopende sectoren, zijn wij in staat snel de pijnpunten boven tafel te krijgen en deze weten we gezamenlijk met u op te lossen.

Uiteraard kunt u geheel vrijblijvend een afspraak met ons plannen om uw HR-beleid door te lichten met deze HR-scan.

Wij zijn u graag van dienst!

Loon Advies en HR Solutions

22 februari 2017
Geplaatst in: Nieuws, Lansigt