Elke dag zijn er circa 70 tankauto’s van Den Ouden Tanktransport onderweg in binnen- en buitenland, worden er tankauto's gereinigd in het cleaning station, verricht het bedrijf onderhoud aan de eigen wagens en breken er mensen op kantoor hun hoofd over de planning van deze werkzaamheden. HR-medewerker Antoinette Bouter zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt en maakt daarbij gebruik van LAHRS.

Het zijn niet alleen de klanten die bij Den Ouden Tanktransport goed worden verzorgd. Tevreden medewerkers zijn net zo belangrijk. Een van de mensen die daar aan bijdraagt is HR-medewerker Antoinette Bouter. Zij zorgt ervoor dat het de chauffeurs, planners, medewerkers in de garage en in de administratie aan niets ontbreekt. Het bedrijf heeft 110 medewerkers in dienst.

Vacatures

Antoinette: ‘Wij hebben nooit vacatures, plaatsen nooit een advertentie. Veel bedrijven schreeuwen om personeel, bij ons lopen de chauffeurs nog steeds gewoon naar binnen. Dat is toch een compliment voor het bedrijf. Er is bij ons sprake van een goed sociaal beleid.’ Door de ritten naar het buitenland zijn de chauffeurs vaak lange tijd van huis. Dat vraagt veel van de mannen op de weg. Daarom proberen de planners zo goed mogelijk mee te denken met de chauffeurs en zo veel mogelijk rekening te houden met hun wensen.

Gebruiksvriendelijk

Veel van de personeelszaken in het bedrijf regelt Antoinette in LAHRS. Antoinette: ‘LAHRS is heel gebruiksvriendelijk, met voldoende ruimte voor notities. Je kunt zelf aangeven waar je meldingen van wilt ontvangen: bij aflopende contracten of jubilea bijvoorbeeld, maar je kunt er ook opleidingen in noteren of verzuim registreren.’ Bij Den Ouden Tanktransport gebruiken ze LAHRS vooral voor de loonadministratie. Antoinette noemt het een groot voordeel dat LAHRS compatible is met andere software. De naadloze koppeling van LAHRS met bijvoorbeeld Arboned, Exact, Muis en Qlik zorgt voor veel efficiency.

Samen

Er zijn drie varianten van LAHRS: Zelf, Samen of Overdragen. De benamingen geven het verschil al aan: doe je de loonadministratie volledig zelf, samen met een vaste contactpersoon bij Lansigt of besteed je het helemaal aan Lansigt uit? Antoinette: ‘Wij gebruiken Samen. Het is erg prettig dat ik in LAHRS zoveel zelf kan zien en doen, daardoor ben ik meer betrokken bij de salarisadministratie ten opzichte van het vorige salarispakket. Wat ik wel fijn vind is dat de gegevens die ik invoer altijd worden gecheckt door een medewerker van Lansigt. Het werken met LAHRS heeft mij zelfs enthousiast gemaakt om mijn PDL (Praktijk Diploma Loonadministratie) te behalen om zo mijn fiscale en arbeidsrechtelijke kennis te vergroten.’

18 december 2018
Geplaatst in: Nieuws, Klant in beeld