Dit was de boodschap die minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) eind december 2018 bracht. De Tweede Kamer werd door de minister geïnformeerd over de maatregelen rondom de loondoorbetalingsverplichting bij ziekte voor werkgevers.

Voor menig werkgever is de loondoorbetaling bij ziekte en alles wat bij een zieke werknemer komt kijken een behoorlijke uitdaging. U krijgt dan te maken met:

Een door de wol geverfde werknemer die weg valt; Het regelen van vervanging van uw zieke werknemer; De loondoorbetaling van uw zieke werknemer die door loopt; Opvolgen van de regels van de Wet Poortwachter; Informeren van arbodienst en ziekteverzuimverzekering.

Maar…er wordt verlichting beloofd:

De minister van SZW de Tweede Kamer heeft laten weten dat een bedrag van € 450 miljoen beschikbaar gaat komen als tegemoetkoming voor de kosten die werkgevers maken rondom ziekte. Vooral kleine werkgevers gaan hiervan profiteren. Hoe dit exact vorm gaat krijgen, is nu nog niet duidelijk. Het is in ieder geval interessant om dit in de gaten te houden .

Naast de tegemoetkoming in de kosten is het de bedoeling dat het voor werkgevers duidelijker gaat worden wat gedaan moet worden om een loonsanctie van UWV te voorkomen.

MKB-verzuim-ontzorgverzekering

Per 1 januari 2020 kunnen werkgevers een MKB-verzuim-ontzorgverzekering afsluiten. Een hele mond vol inderdaad. Deze verzekering is bedoeld om werkgevers te ondersteunen bij hun re-integratieverplichting tegenover een zieke werknemer.

18 februari 2019
Geplaatst in: Nieuws