Er veranderen aankomend jaar een aantal zaken op het gebied van de salarisverwerking. De adviseurs van ons Loon & Advies team hebben een viertal aandachtspunten voor u geselecteerd. 

  1. Verhoging minimumloon met 10,15%
    In 2023 wordt het minimumloon in één keer met 10,15% verhoogd. Dit percentage is ongebruikelijk in Nederland. Dat een dergelijke verhoging toch wordt doorgevoerd komt omdat de Europese Commissie ervoor wilde zorgen dat medewerkers beschermd worden door toereikende minimumlonen, ongeacht waar ze werken in de Europese Unie.

    Hoewel in alle 27 lidstaten van de Europese Unie een minimumloon bestaat, is dit minimumloon vaak te laag in vergelijking met andere lonen, of onvoldoende om een waardig leven te kunnen leiden. De verhoging levert medewerkers die het minimumloon krijgen meer financiële armslag op. Voor werkgevers houdt in dat de verhoging van het minimumloon de lasten van werkgevers logischerwijs verhoogt. 

  2. Reiskostenvergoeding / thuiswerkvergoeding

    De belastingvrije kilometervergoeding van € 0,19 per kilometer wordt per 1 januari 2023 verhoogd naar € 0,21 per kilometer (en gaat per 1 januari 2024 naar € 0,22 per kilometer). Dit geeft u de ruimte om uw werknemer onbelast meer te geven. Graag denken we met u mee. De onbelaste thuiswerkvergoeding stijgt per 1 januari 2023 van € 2,00 naar € 2,15.

    Vanaf 2022 moesten werkgevers het (veranderde) reispatroon woon – werk van hun medewerkers in kaart brengen. Doordat meer mensen thuis zijn gaan werken zijn bij veel werkgevers de feiten en omstandigheden veranderd. Werkgevers moesten beoordelen of de onderbouwing van de vergoeding in 2022 juist was. 

  3. Verruiming vrije ruimte WKR in 2023 
    Door middel van de werkkostenregeling kunt u als werkgever uw personeel onbelast allerlei zaken vergoeden en verstrekken. Onlangs is aangekondigd dat in 2023 de vrije ruimte in de werkkostenregeling extra verruimd wordt naar 3% tot een loonsom van € 400.000. Voor de loonsom boven de € 400.000 bedraagt de vrije ruimte 1,18%.
     
  4. Doorbetaalde uitkeringen UWV melden aan Lansigt 
    Als een medewerker een uitkering van UWV ontvangt (bijvoorbeeld: zwangerschaps- en bevallingsverlof, geboorteverlof, aanvullend geboorteverlof, ouderschapsverlof) en deze uitkering wordt op verzoek van de medewerker via de werkgever betaald dan horen we dat graag van u. Afhankelijk van de soort uitkering die wordt doorbetaald moeten premies mogelijk worden aangepast.  

Ongebruikte vrije ruimte werkkostenregeling
U kunt de stand van uw ongebruikte vrije ruimte vinden in LAHRS bij het dashlet salarisdocumenten. Klik op het onderste streepje ‘Werkkostenregeling’ en u ziet in één oogopslag de ongebruikte ruimte en het fiscaalloon. De kosten van de financiële administratie zijn hier vaak niet in opgenomen.

LAHRS
Het jaarwerk met onder andere de jaaropgaven zal beschikbaar gesteld worden bij de eerste berekening van 2023. U kunt deze dan terugvinden bij de salarisdocumenten door rechts onderin de dashlet op meer…. te klikken en dan rechts bovenin dat scherm het boekjaar op 2022 te zetten. 

14 november 2022