Ik heb er behoefte aan om u te bedanken. Ik wil u bedanken dat u aan het ondernemen bent. Dat u uw eigen geld en energie inzet om uw bedrijf van betekenis te laten zijn. Ik ben dankbaar dat u mensen aan het werk zet en houdt. 

Ik wil u erkenning geven voor het feit dat ondernemers de economie draaiend houden. Dat er dankzij ondernemers zaken gedaan worden. Ik weet uit ervaring dat heel veel ondernemers met hun bedrijf de wereld beter willen maken. Met eerlijke handel en producten en met oog voor de medemens.

Dank u wel hiervoor.

Ik wil u bedanken dat u keuzes durft te maken die soms het risico inhouden dat het ook mis kan gaan, maar dat u ondanks dat risico doorzet.

Ik ben dankbaar dat er zo veel ondernemerschap in Nederland is waardoor ons land een grote economie heeft. Dat is toch geweldig? Dan zeg ik ‘petje af’ en dank u wel voor het feit dat u daar uw unieke bijdrage aan levert.

Wanneer was het voor het laatst dat u bedankt werd voor uw ondernemerschap? En door wie?

‘The little book of gratitude’

Onlangs ontving ik het boekje ‘The little book of gratitude’, geschreven door Robert Emmons; een interessante kijk op dankbaarheid.

Dankbaarheid is een eenvoudige, wetenschappelijk onderbouwde manier om gelukkiger te worden en stimuleert meer vreugde, liefde, harmonie en optimisme in ons leven. Dankbaar zijn helpt om een mooier en beter leven te leiden. Het helpt om je blik op het leven te veranderen.

Dankbaarheid versterkt

Dankbaar zijn voor het geluid van regen, dankbaarheid voor de zonnestraal door het raam helpt om het leven in een groter perspectief te zien.

Dankbaarheid redt

Er is zo veel slechtheid in de wereld, in de mens en in mijzelf dat je eerder geneigd bent om het leven negatief te benaderen dan positief. Somberheid ligt op de loer. Dankbaarheid is een middel om je daartegen te wapenen.

Dankbaarheid verbindt

We leven niet voor onszelf. We zijn sociale wezens. In verbinding zijn met dankbare mensen is makkelijker dan met sombere of zelfs verzuurde en bittere mensen. Dankbaarheid is een medicijn en brengt iets goeds voort. Dus ga ik dat proberen en breng het daarom nu ook maar direct in de praktijk. Wie weet wat ervan komt.

Dus nogmaals: Dank u wel!

28 september 2023
Geplaatst in: Nieuws, Blogs