Vanaf 1 maart 2018 kan de aangifte inkomstenbelasting 2017 ingediend worden. De aangifte hoeft pas vóór 1 mei 2018 ingediend te zijn. Voor de meeste cliënten/ondernemers verzoeken wij echter uitstel (tot uiterlijk 1 mei 2019). Wie vóór 1 april 2018 aangifte doet, krijgt vóór 1 juli 2018 bericht van de belastingdienst.

Vooringevulde aangifte (VIA)

De belastingdienst verzamelt sinds enkele jaren diverse gegevens die alvast in de online aangifte kunnen worden ingelezen. Dat zijn met name allerlei gegevens die via jaaropgaven van werkgevers, uitkeringsinstanties, banken en verzekeraars beschikbaar zijn en de WOZ-waarde van woningen.

Dat inlezen van die vooringevulde aangifte (VIA) kan ook via ons aangifteprogramma. Daarom hebben wij de VIA nu ook collectief voor alle aangiften inkomstenbelasting 2017 verzocht. Handig is dat we dan dus diverse gegevens 2017 direct kunnen inlezen.

Uw actie

Binnenkort ontvangt u over de VIA 2017 een brief en formulier van de belastingdienst met een code. Graag ontvangen wij zo spoedig mogelijk het formulier dat u bij die brief van de belastingdienst ontvangt. Op dat formulier staat bovenaan: “Formulier Registratie machtiging intermediair goedkeuren”.

Wij kunnen dan tijdig de activeringscode invoeren die op het formulier vermeld staat. Daarna kunnen wij de vooraf ingevulde aangiftegegevens (VIA) ophalen en inlezen.

Zodra wij uw aangifte inkomstenbelasting 2017 gaan opstellen hebben wij verder nog de overige specifieke gegevens van u nodig.

Als u vragen hebt kunt u uiteraard terecht bij uw relatiebeheerder of fiscalist.

21 februari 2018
Geplaatst in: Nieuws, Lansigt