U heeft er ongetwijfeld eerder mee te maken gehad: een medewerker meldt zich ziek. Hartstikke vervelend voor de medewerker, maar óók vervelend voor u als werkgever. U betaalt immers het loon door en het werk stapelt zich op.

We leggen u stapsgewijs de acties uit.

1. Meld de medewerker ziek

Als een medewerker zich ziek meldt geeft u de ziekmelding door aan de arbodienst of bedrijfsarts. Als de medewerker aanspraak maakt op een ziektewetuitkering, moet ook het UWV op de hoogte worden gesteld. Dit speelt o.a. bij zwangerschap of een bevalling, ziekte door orgaandonatie of als een medewerker een no-riskpolis heeft.

2. Houd tijdens het verzuim contact met de medewerker

3. Psychisch verzuim bespreekbaar maken

Wist u dat 65% van het werk gerelateerde verzuim psychisch van aard is? Dit blijkt uit onderzoek van TNO.

4. Ziekmelding bij UWV

Is uw medewerker langer dan 42 weken ziek? Meld dit dan via de website van het UWV.

5. Is uw medewerker weer beter?

Lees meer informatie over welke stappen u moet zetten via deze link van het UWV. Informeer daarnaast de arbodienst en/of uw bedrijfsarts.

Maar……

Houd ook ons op de hoogte! Als we weten dat een medewerker ziek is kunnen we u onder andere helpen bij het juist volgen van de loondoorbetaling volgens arbeidsovereenkomst/cao en stopzetting van een eventuele reiskostenvergoeding. Als de medewerker op vakantie gaat tijdens ziekte vernemen we dat ook graag.

Let op! Om een medewerker ziek te kunnen melden bij UWV heeft u eHerkenning nodig. Via eHerkenning kunt u op een veilige manier inloggen bij diverse organisaties. U kunt Lansigt machtigen. Wij staan u graag bij.

21 februari 2020
Geplaatst in: Nieuws