Why invest, rent the best

Why invest, rent the best

- Blogs

Een aantal jaren geleden huurde ik in Amerika een camper met op de kentekenplaat de tekst ‘why invest, rent the best’. De slogan sprak mij meteen aan. Waarom zou je investeren in een camper, boot of vakantiehuis, als je met hetzelfde gemak er een kunt huren?

Voor het rendement? Echt?

Zo na de vakantieperiode  wordt mij regelmatig de vraag gesteld of het een goede investering is om een vakantiehuisje te kopen, of een boot. Gelokt door prachtige brochures met mooie beloftes over ‘vrijheid, blijheid’ en een goed rendement ga je daar, als je geld over hebt, toch over nadenken.

Een absoluut ja of nee op deze vraag is door mij of mijn collega’s niet te geven. Een vakantiehuis kopen voor rendement, betekent vaak dat je bezit het grootste deel van de tijd verhuurd is. De een doet dat met gemak, de ander heeft ook na jaren nog veel moeite met zoveel vreemden over de vloer. Zelfs als dat betekent dat je er goed geld mee verdient. Een investering is daarmee altijd een zeer persoonlijke afweging. Want investeren is veel meer dan het toevoegen van emotieloze waarde. 

De allerbeste investering is voor mij nog altijd de investering in zaken die je niet kunt huren: je gezondheid, relaties en je eigen ontwikkeling. En die investeringen deed ik destijds in Amerika. We maakten met het hele gezin een prachtige reis waarin we samen onze familie in Amerika een bezoek brachten. Een investering die zich nog steeds uitbetaalt in waardevolle herinneringen.

Pieter van der Kwaak RA, algemeen directeur