Pensioenadvies

Onafhankelijk pensioenadvies

Heeft u uw pensioenzaken goed geregeld? Wij kunnen ons voorstellen dat u het antwoord op deze vraag niet één, twee, drie paraat heeft. De regels rond pensioenopbouw veranderen voortdurend, zeker voor de DGA. Wat zijn de gevolgen en welke risico’s loopt u? 
 
Wij denken graag met u mee, als pensioenspecialist vanuit een brede basis van accountancy en fiscale dienstverlening. Zo hebben wij uw complete onderneming in beeld en bieden wij u de best passende pensioenoplossing. Niet alleen voor uw medewerkers, maar ook voor uw bedrijfsresultaat.
 

De juiste keuze

Uw pensioenregeling, of die van uw personeel, is een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Uw medewerkers voelen zich gewaardeerd met een goed en overzichtelijk pensioen. Maar als werkgever wilt u de kosten wel beheersbaar houden. Hoe maakt u de juiste keuzes voor de toekomst? Wij adviseren u graag. Een greep uit ons brede dienstenpakket:
 

Werkgevers

Wij ondersteunen u bij het opzetten en beheren van een pensioenregeling die naadloos aansluit bij uw onderneming, situatie en wensen. Wij werken onafhankelijk, zonder provisieafspraken met pensioenuitvoerders. Hierdoor bent u verzekerd van een objectief advies. Wij gaan voor u in gesprek met de pensioenuitvoerder en sluiten het contract inclusief verzekeringen af. Afhankelijk van uw vraag werken we samen met onze accountants, fiscalisten en HR-adviseurs, waardoor uw gewijzigde of nieuwe pensioenregeling op alle vlakken binnen uw organisatie past.
 

Ondernemingsraden

Als ondernemingsraad kunt u te maken krijgen met gewijzigde wetgeving of veranderingen in de organisatie, zoals een fusie, een overname of tegenvallende resultaten. Dat kan aanleiding zijn om de pensioenregeling aan te passen. De ondernemingsraad heeft dan vaak instemmingsrecht. Geen eenvoudige zaak als specifieke pensioenkennis ontbreekt. Wij maken ingewikkelde zaken begrijpelijk en helpen u om dit traject succesvol te doorlopen. Ook als u op eigen initiatief de kwaliteit van de pensioenregeling wilt toetsen, ondersteunen wij u graag.
 

Advocaten

Als advocaat bent u vaak het eerste aanspreekpunt bij ontslag, echtscheidingen, fusies of overnames. Wat zijn de fiscale en juridische consequenties voor het pensioen? Om een zorgvuldig antwoord te kunnen geven, moet u zich de pensioenmaterie eigen maken, net als alle veranderingen hierin. Een goed alternatief is samenwerking met onze gespecialiseerde pensioenadviseurs, die er voor u zijn wanneer u ze nodig heeft.
 

DGA's

Als DGA neemt u een bijzondere positie in, omdat u meer vrijheid heeft om uw pensioen te regelen. Dat zorgt echter ook voor veel hoofdbrekens door de vele mogelijkheden en sterk veranderlijke wetgeving. Welke risico’s zijn er en wat is de beste oplossing? Wij inventariseren uw wensen en nemen uw totale inkomens- en vermogenssituatie mee in ons advies. Uw pensioen is tenslotte maar een onderdeel van uw totale financiële planning. Onze brede aanpak geeft u meer grip op uw financiële toekomst. 
 

Ervaren team

Bij Lansigt kiest u voor een gekwalificeerd team van ervaren pensioenadviseurs. Sparringpartners die gaan voor een persoonlijke aanpak. U kort en bondig informeren, maatwerk leveren en u met raad en daad bijstaan. 

mr. Jacco Bosland

mr. Jacco Bosland

Partner en Belastingadviseur

Stel een vraag Bekijk het profiel

drs. Wim de Kok

drs. Wim de Kok

Wim, partner en belastingadviseur bij Lansigt, vindt uitdaging in de vakkundige adviserende rol over veel fiscale vragen en ontwikkelingen. Benieuwd hoe hij u verder kan helpen? Neem dan contact op.

Stel een vraag Bekijk het profiel