Het jaar 2022 staat voor de deur. Een mooi moment om terug te blikken op 2021 en vooruit te kijken naar wat komen gaat. Laat u kansen onbenut? Bent u voorbereid op het nieuwe jaar? Lansigt staat u graag bij!

Allereerst wat praktische zaken

De meeste werkgevers willen ruim voor de kerst het salaris van hun medewerkers overmaken. Om de salarisverwerking op tijd te verzorgen, ontvangen we graag alle wijzigingen vóór woensdag 8 december 2021. U kunt de mutaties via uw vaste contactpersoon van het team Loon & Advies doorgeven.

Welke gegevens hebben we nodig?  

Werkkostenregeling

We zien dat veel klanten in oktober al aan ons doorgaven hoe ze de vrije ruimte WKR van 2021 willen benutten. De vrije ruimte is dit jaar immers extra hoog! Het kan aantrekkelijk zijn om een (deel van een eindejaars-)bonus aan te wijzen als eindheffingsloon en onder te brengen in de vrije ruimte. 

Check de regeling

Nieuws salarisverwerking

Wij hebben een drietal aandachtspunten voor u geselecteerd: reiskostenvergoeding/thuiswerkvergoeding, Werkhervattingskas en WW-premie.

Aandachtspunten

Herinnering op gebied van personeel

Vaak zien we nieuwe ontwikkelingen op het gebied van arbeidsrecht en medewerkers. Drie belangrijke wijzigingen werden doorgevoerd in 2020 die nog steeds actueel zijn.

Drie tips

LAHRS

Het jaarwerk met onder andere de jaaropgaven zal beschikbaar gesteld worden bij de eerste berekening van 2022. U kunt deze dan terugvinden bij de salarisdocumenten door rechts onderin de dashlet op meer…. te klikken en dan rechts bovenin dat scherm het boekjaar op 2021 te zetten.

Nieuwsbrief ontvangen?

Via onze nieuwsbrief eSigt ontvangt u van ons regelmatig actuele informatie. Indien u deze nieuwsbrief nog niet ontvangt dan kunt u zich hier inschrijven.

18 november 2021
Geplaatst in: Nieuws