Onze partner FIRM Financieel heeft een nieuwe diensttak gelanceerd: FIRM Financieel Pensioenadvies (FFPA). Met deze nieuwe tak speelt FIRM Financieel in op de behoefte bij ondernemers aan advies op het gebied van pensioen. Wij feliciteren FIRM Financieel met deze lancering!

FIRM Financieel Pensioenadvies: advies over pensioenregelingen

De afgelopen jaren is er bij FIRM Financieel gemerkt dat veel ondernemers onzeker zijn over het thema pensioen, zowel voor hun personeel als voor henzelf. Er is grote behoefte aan advies en daarom is FFPA opgericht.

FFPA adviseert, onderhoudt en beheert pensioenregelingen voor bedrijven en dga’s. Communicatie van de regelingen aan de belanghebbende is een belangrijk speerpunt van de dienstverlening. Daarnaast is met het oplopen van de pensioenleeftijd de inzetbaarheid van medewerkers van belang. De inkomensvoorzieningen bij arbeidsongeschiktheid zijn daarom ook onderdeel van het advies.

Wat kan FFPA voor u als ondernemer betekenen?

De pensioenregeling voor het personeel kenmerkt zich als een Very Important low Interest (VILI) regeling. De pensioenregeling is echter de duurste secondaire arbeidsvoorwaarde van een onderneming en van groot belang bij belangrijke gebeurtenissen in het leven van de werknemers.

Het onderhouden van een pensioenregeling is belangrijk voor zowel werknemers als het bedrijf zelf. Het kan bijdragen aan de werknemerstevredenheid, de concurrentiepositie van het bedrijf, de naleving van wet- en regelgeving, de financiële stabiliteit en de toekomstbestendigheid van het bedrijf.

Het wetsvoorstel Wet Toekomst Pensioen (WTP) wordt na vijftien jaar onderhandelen binnenkort behandeld in de Eerste Kamer. Zodra deze wet wordt aangenomen, dienen alle pensioenregelingen in Nederland te worden aangepast.

Alle ondernemers met een pensioenregeling krijgen dus te maken met deze wijzigingen. Het is van belang dat u zich bewust bent van de aanpassingen en welke gevolgen de keuzes hebben die er gemaakt moeten worden. Als ondernemer moet u daarom inzicht in en grip hebben op deze secundaire arbeidsvoorwaarde. FFPA werkt samen met de adviseurs van Lansigt om u van het beste en meest actuele advies te voorzien.

Maak gebruik van deze nieuwe dienst van FIRM Financieel!

FFPA adviseert werkgevers bij het vraagstuk pensioenen en spreken graag met u over de kansen en benodigde acties voor uw onderneming. Lansigt werkt nauw samen met FFPA en zoekt waar nodig de verbinding met de adviseurs van FIRM Financieel. Heeft u vragen over de pensioenvoorzieningen binnen uw onderneming? Neem vandaag nog contact op met uw Lansigt adviseur!

11 april 2023
Geplaatst in: Nieuws, Lansigt