Internationaal

Kent uw bedrijf geen grenzen en doet u zaken met of in het buitenland? Dan krijgt u als ondernemer te maken met complexe internationale vraagstukken. Hoe zit het bijvoorbeeld met de BTW? Met welke wet- en regelgeving moet u rekening houden? Hoe gaat u om met buitenlandse medewerkers? Wij ondersteunen en adviseren u bij alle aspecten van internationaal ondernemen. 

Grensverleggende ondersteuning

Ondernemen over de grens, daar komt nogal wat bij kijken. Dat weten wij uit ervaring. Veel van onze klanten zijn internationaal actief of hebben deelnemingen in het buitenland, tot aan India en Bangladesh. Dan is lokale expertise een must, aangezien de wetgeving en regels voor bijvoorbeeld verslaglegging per land verschillen. Ook de taal kan een flinke barrière vormen.

Wij treden regelmatig op als group auditor in internationaal verband en staan hiermee in voor een gedegen accountantscontrole. Ook adviseren wij u in internationale juridische en fiscale vraagstukken. Buitenlandse fiscale regels kunnen een flinke impact hebben op het succes van uw activiteiten. Wij brengen de gevolgen van uw internationale activiteiten duidelijk in kaart, zodat u de kansen voor uw onderneming optimaal kunt benutten.

Samenwerking met buitenlandse professionals

Waar ook ter wereld, wij bieden u graag integrale diensten aan van uniforme, hoge kwaliteit. Daarom zijn wij verbonden aan de International Practice Group (IPG). De IPG is een wereldwijd samenwerkingsverband van zeer betrokken, onafhankelijke accountants, fiscalisten, advocaten en andere professionals.

Als IPG-lid schakelen wij de expertise in van partnerorganisaties in het buitenland. Andersom schakelen buitenlandse partners ons in bij Nederlandse vraagstukken. Wij ontmoeten elkaar meerdere keren per jaar en ook in de dagelijkse praktijk hebben wij regelmatig overleg met onze partnerorganisaties. Zo maken wij effectief gebruik van elkaars kennis en kunde. En kunnen wij u slagvaardig begeleiden in het internationale zakendoen. Van België tot Siberië. Of nog verder van huis.

Een greep uit onze internationale diensten

  • Het opzetten van de administratie
  • Belastingwetgeving en toepassing belastingverdragen tussen landen
  • Expatservice
  • BTW / VAT
  • Audit
  • Arbeidsrecht
  • Juridisch advies
  • Boekhouding
  • Salarisadministratie
  • Subsidies

Uw businesspartner in het buitenland

Heeft u internationale ambities of onderneemt u al over de grens? Ons ervaren team adviseert u graag bij uw internationale uitdagingen en vraagstukken. 

Heeft u vragen over internationaal zakendoen?