Begeleidt u een mbo-student die een beroepsbegeleidende leerweg (BBL) volgt? Dan kunt u als erkend leerbedrijf eind mei 2020 een voorschot voor een praktijkleerplaats in het mbo aanvragen.

Doel

De subsidieregeling praktijkleren heeft de volgende doelen:

Tegemoetkomen van werkgevers tijdens de coronacrisis voor gemaakte kosten; Stimuleren en behouden van praktijk- en werkleerplaatsen in het mbo.

Vanaf begin schooljaar 2019/2020 tot het moment van invoering van coronamaatregelen medio maart 2020, kunt u een voorschot aanvragen voor de subsidie praktijkleren.

Twee aanvragen

Als er een voorschot wordt aangevraagd, bent u ook verplicht om uiterlijk 16 september 2020 om 17:00 uur een definitieve aanvraag voor de subsidie praktijkleren in te dienen. Het voorschot wordt verrekend met de definitieve subsidie. Meer informatie hierover kunt u lezen op rvo.nl.

Let op! Het kan zijn dat sommige werkgevers naast de subsidie bij RVO vanuit de branche/sector waarin zij werkzaam zijn een tweede subsidie kunnen verkrijgen voor dezelfde leerplaats.

Wat kan Lansigt voor u betekenen?

Vanaf de start van deze subsidie (2014) heeft Lansigt voor diverse klanten subsidieaanvragen verzorgd. Wij hebben dus al jaren ervaring en kunnen voor u de aanvraag indienen. Neem contact met ons op als u hiervan gebruik wil maken.

27 mei 2020
Geplaatst in: Nieuws, Corona informatie