Transaction Services

Als ondernemer bent u voortdurend in beweging. U ziet groeikansen voor de toekomst, misschien wel door een fusie of overname. Of juist een kans om het stokje aan iemand anders over te dragen, een volgende generatie wellicht. Misschien zijn er financiële problemen en zoekt u mogelijkheden om uw situatie te verbeteren. Hoe gaat u uw plannen financieren? Onze adviseurs ondersteunen u bij elke denkbare transactie. 
 
De Transaction Services praktijk van Lansigt adviseert en begeleidt u bij de volgende zaken:
 

Alles voor een geslaagde deal

Denkt u erover uw bedrijf te verkopen? Wij begeleiden u tijdens het hele proces. Zo helpen we u om uw organisatie verkoopklaar te maken en een geschikte koper te vinden, met behulp van ons uitgebreide netwerk. Ook het voeren van onderhandelingen, (Vendor) Due Dilligence onderzoek en het opstellen van een Letter of Intent horen daarbij. Waar nodig vullen we ons team aan met specialisten op juridisch, fiscaal en financieel gebied. Alles om tot een geslaagde deal te komen. Dat geldt natuurlijk ook als u gaat fuseren of een bedrijf wilt overnemen. Onze speciale aandacht heeft de opvolging in een familiebedrijf. Naast rationele aspecten zoals fiscaliteit, structuur en financiering hebben we ook oog voor de emotionele en relationele kant van de overdracht.
 

Elke onderneming is uniek

Bij een overname of verkoop is het belangrijk de waarde van uw bedrijf of de organisatie die u wilt overnemen, vast te stellen. Een lastige opgave waar geen kant en klare formule voor is. Elke onderneming is uniek. Wij beschikken over de kennis, ervaring en deskundigheid om de waarde onafhankelijk vast te stellen. We kijken hierbij niet alleen naar de cijfers, maar ook naar kwalitatieve aspecten als het businessmodel, de markt waarin u opereert en de kansen en bedreigingen voor het bedrijf. 
 

In goede en slechte tijden

Wilt u vermogen aantrekken? Wij analyseren uw financieringsbehoefte om na te gaan welke financieringsvorm het beste bij u past. We helpen u met de kredietaanvraag en positioneren ons als onafhankelijk adviseur tussen uw onderneming en de kapitaalmarkt. Ook zijn we businesspartner van een aantal kredietverstrekkers. Zeker in tijden van economische crisis kan uw bedrijf in zwaar weer terechtkomen. Onze experts weten dat snel handelen vereist is om liquiditeitsproblemen te voorkomen. Met corporate recovery management zetten we uw bedrijf, waar mogelijk, weer op het goede spoor.
 

Waarom Lansigt?

U werkt samen met een ervaren corporate finance team dat verschillende specialismen in huis heeft. Eén van onze partners heeft in 2013 een Master Business Valuation afgerond. Naast onze jarenlange ervaring in de controlepraktijk beschikken wij ook over expertise vanuit het bankwezen, wat een groot voordeel is bij onder andere financieringsaanvragen. Wij werken voor het MKB en het MKB+ segment in uiteenlopende sectoren, maar hebben specialistische kennis in de diervoederbranche, de logistieke sector, de grafische sector en productiebedrijven. Met korte lijnen werken we aan lange termijn relaties. Wat kunnen wij voor u betekenen? Neem contact op met Piet Noteboom of bel 0180 – 48 14 44. Wij helpen u graag verder.
 

IRIS Corporate Finance, onze strategische partner

Lansigt en IRIS Corporate Finance werken met elkaar samen als het gaat om het bedrijfsovernames en -overdrachten en private equity transacties. Een samenwerking met een gespecialiseerde M&A adviseur is in dergelijke trajecten vaak essentieel en kan gezien worden als verlengstuk van onze Transaction Services praktijk. Case by case zullen we voor en samen met u bepalen wat de beste aanpak is. Door met elkaar op te trekken, kunnen we onze expertise en klantinformatie combineren met de specifieke kennis en netwerken binnen IRIS Corporate Finance, waardoor u optimaal bediend wordt bij deze voor u mogelijk ingrijpende processen.

Piet Noteboom RA MSc RV

Piet Noteboom RA MSc RV

Partner en Registeraccountant

Stel een vraag Bekijk het profiel

Frank van Hoepen AA

Frank van Hoepen AA

Partner en Accountant

Stel een vraag Bekijk het profiel