Het is het ministerie van Financiën een doorn in het oog dat ondernemers de bankrekening van de eigen vennootschap gebruiken om geld te lenen voor privé uitgaven. Om dit gedrag tegen te gaan, is er een nieuwe wet in de maak: de Wet excessief lenen bij de eigen vennootschap.

Het is tegenwoordig steeds gebruikelijker dat zo’n wetsvoorstel niet direct bij de Tweede Kamer wordt ingediend, maar dat het eerst op internet wordt geplaatst voor een consultatieronde. Iedereen die wil kan in deze periode reageren op de inhoud van het wetsvoorstel.

Het concept-wetsvoorstel dat is gepubliceerd, bevat nogal wat haken en ogen. Lansigt heeft daarom een reactie op het wetsvoorstel ingediend. In onze reactie hebben wij ondermeer aangegeven dat het wetsvoorstel systemisch niet juist is en dat er zelfs sprake kan zijn van dubbele belastingheffing. In onze reactie hebben wij een aantal voorstellen ter verbetering gedaan.

Lees hier de reactie

Inmiddels is de periode van de internetconsultatie afgesloten. Het wachten is nu op het definitieve wetsvoorstel dat zal worden ingediend bij de Tweede Kamer. Gelet op het aantal reacties dat is ingediend en de inhoud van deze reactie, is te verwachten dat het wetsvoorstel op punten nog zal worden aangepast. Wij volgen dit voor u op de voet en indien mogelijk zullen wij u informeren.

19 april 2019
Geplaatst in: Nieuws, Blogs, Lansigt